Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?
Start 22 april 2024 aan de Vakopleiding.

Wist je dat er een tekort is aan goed opgeleide Stylistes?

Mijn salon is helemaal volgeboekt en wekelijks krijg ik de vraag: weet jij nog een goede styliste? Je zou misschien denken: “Er zijn toch al genoeg nagelstylistes?” Dat klopt, er zijn inderdaad veel nagelstylistes maar er zit een groot verschil tussen een nagelstyliste en een goed opgeleide nagelstyliste.

Een goed opgeleide styliste

Een goed opgeleide nagelstyliste is een styliste die in het bezit is van in ieder geval de basiskennis van anatomie & pathologie van de handen en nagels. Zo weet ze/hij/hen welke behandelingen er mogelijk zijn. Iemand die veilig te werk gaat. Die de natuurlijke nagel als heilig beschouwt en deze niet beschadigt.

 

Het zijn niet alleen maar nagels. Een nagel heeft een functie. De seals van de nagels hebben een functie en daar dien je kundig mee om te gaan. In mijn salon heb ik helaas te vaak gezien dat nagels te ver gevijld waren. De natuurlijke nagels waren dun, rood en erg pijnlijk. Soms zelfs tot bloedens toe. Laten we hier gelijk duidelijk over zijn, dit is Not Done.
Het is bij een nagelbehandeling niet: “Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden.” Jezelf en de klant beschermen is noodzakelijk. De contact-allergieën rijzen op dit moment de pan uit. Vele nagelstylistes werken niet met handschoenen aan, werken niet alleen op de nagel van de klant maar ook op de huid en werken zonder mondkapje op. Het fijnstof dat vrijkomt tijdens het vijlen adem je in. Dit is schadelijk voor je longen.
Een allergie heb je vaak voor het leven. Acrylaten zitten ook in de producten die de tandarts gebruikt en bijv. bij een kunstknie of -heup. Heb je eenmaal een allergie ontwikkeld voor acrylaten dan geeft dat dus ook problemen bij andere (medische) behandelingen. Je bent dus getekend voor het leven. Deze kennis moet je wel gegeven worden. Daarom zijn de opleidingen bij mij altijd incl. de online masterclasses van The Essential Nail Professional.
Het leuke van het nagelvak is dat het zo divers is. Elke klant is anders, elke behandeling is anders, creatief werk, je bent met mensen bezig, je kan ze een luisterend oor bieden, kletsen en lachen, dat vind ik zo fijn aan dit vak.

Veel persoonlijke aandacht.

Persoonlijke aandacht vind ik erg belangrijk daarom werk ik in kleine klassen zodat alle aandacht is gefocust op jou. De opleiding is geschikt voor mensen tussen de 16 jaar en pensioenleeftijd. De Allround opleiding is op MBO 3 niveau en branch erkend.

Reviews

Shelley is een vakvrouw! In haar lessen legt ze alles heel rustig en geduldig uit. Zeker een aanrader..
Veronique Muijtjens-Huntjens
Unique Veronique
Wat een topper, naast dat ze goed en duidelijk les geeft neemt ze ook de tijd om dingen nog een keer uit te leggen mocht je er niet uitkomen. Heb inmiddels heel veel werk van haar gezien als nagelstyliste en die prijzen zijn zeer verdiend, prachtige creaties van een zeer creatief persoon. Raad haar aan iedereen aan. Bedankt Shelley
Laurette Wiersma
Laurette

By Shelley staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).