Henna

Waar ik ook erg mijn creatieve ei in kwijt kan is Henna designs maken. Helemaal een zen moment. De geur van de henna ervaar ik als erg prettig en ontspannend. 

Ik werk met de Henna van Pavan. 
De henna van Pavan komt van de Hennastruik (Lawsonia inermis), Pavan heeft een eigen gebied laten aanleggen waardoor de natuur niet belast wordt met het oogsten van de planten in de vrije natuur.

De verkregen Henna wordt gemixt met etherische oliën en mineralen zodat het 100% natuurlijk blijft en je geen huid irritaties en/of allergische reacties kunt krijgen.

Er zijn verschillende soorten Henna.
Original Henna, Witte & Neon Henna en Glitter Henna.
Hier onder leest u er meer over.

 

Original Henna:
Om de levensduur van de henna art te optimaliseren moet je je huid goed verzorgen.
Eén dag voor dat u bij mij komt voor het aanbrengen van de henna is het goed om de huid te scrubben, zodat alle dode huidcellen verdwenen zijn en de henna optimaal kan intrekken. Na het aanbrengen van de Henna zal het drogen in 10 minuten. Ik adviseer u om het 2 tot 3 uur op uw huid te laten intrekken.
Het laat van zelf los door er af te kruimelen. Gebruik geen water om het er af te halen. De Henna geeft eerst een oranje/bruine kleur af op de huid. De kleur zal de dag erna dieper zijn tot donker bruin/chocolade bruin. Het verschilt per plek van de huid, hoe lang het heeft kunnen intrekken en het verschilt per persoon hoe diep donker de kleur van de henna zal worden. Als de versiering eenmaal op de huid zit, is het belangrijk om de huid goed te verzorgen dus smeer u huid in met een verzorgende olie. Sauna, scrub, schoonmaakmiddelen en chloor etc. zorgen ervoor dat je huid zich sneller vernieuwt en je mooie Henna design dus sneller vervaagd.
Het Henna design blijft 7 tot 10 dagen op uw huid bij de juiste manier van verzorgen.

Witte Henna & Neon Henna:
Deze soorten Henna trekken niet in de huid en laten dus geen kleur achter in de huid.
Het ligt op de huid en heeft een houdbaarheid van 24 uur en is makkelijk te verwijderen met water of op olie gebaseerde producten. 
Voordat we het product aanbrengen op uw huid maken we het eerst vrij van eventueel aanwezige bodylotion of andere vettige producten zodat het Henna design optimaal kan hechten aan uw huid.
Super gaaf om o.a je feest, trouw of festival look mee af te maken.

Glitter Henna:
Ook deze Henna ligt op de huid en laat geen kleur achter in de huid.
Het heeft een houdbaarheid van 6 tot 8 uur en is super gaaf in combinatie met original, witte en neon Henna.
En wie houd er nou niet van glitters?!

Foto’s van henna designs vindt u hierboven

Heeft u vragen over de mogelijkheden en tarieven?
Neem dan gerust contact met mij op